5 Μαρτίου 2012

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ (ΗΜΕΡΑ ΣΚΕΨΕΩΣ & ΦΙΛΙΑΣ)

"ΜΙΑ ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 5ου ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ"

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, 5-3-2012

Μηνύματα ελπίδας και αλληλεγγύης, εθελοντισμού και ανιδιοτελούς προσφοράς, τόσο επίκαιρα αλλά και αναγκαία στις μέρες που ζούμε, εξέπεμψαν δεκάδες παιδιά και έφηβοι, του 5ου Συστήματος Προσκόπων Λάρισας, στο πλαίσιο μιας όμορφης εκδήλωσης που διοργάνωσαν με πολύ κέφι και ενθουσιασμό για να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης & Φιλίας, την μεγαλύτερη και σπουδαιότερη γιορτή των προσκόπων.

Για μιάμιση περίπου ώρα στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, το μεράκι και η φαντασία, λυκοπούλων, προσκόπων, ανιχνευτών και βαθμοφόρων του συστήματος, αντάμωσε με την δημιουργικότητα και την ιστορία του μοναδικού στα παγκόσμια χρονικά αυτού κινήματος, που στην Ελλάδα, έκλεισε ήδη, έναν αιώνα προσφοράς. Μέσα από θεατρικά δρώμενα με πλούσια σκηνικά, μουσική, τραγούδι και αφήγηση, αγόρια και κορίτσια του 5ου Συστήματος παρουσίασαν την ιστορία του Ελληνικού και Τοπικού Προσκοπισμού, στέλνοντας σε όλους το μήνυμα της συμμετοχής χωρίς υστεροβουλία και της κοινής προσπάθειας για ειρήνη και συναδέλφωση των ανθρώπων, με στήριξη των ασθενέστερων και ανήμπορων και σεβασμό στο περιβάλλον.

Με αυτό τον τρόπο γιόρτασαν την ημέρα που γεννήθηκε ο ιδρυτής του προσκοπισμού λόρδος Baden Powell, αναπολώντας τα πρώτα και δύσκολα βήματα του προσκοπισμού. Όπως αναφέρθηκε από τους συντελεστές της εκδήλωσης «Η ημέρα σκέψης είναι η μέρα που φέρνει στη σκέψη μας, τους αδερφούς προσκόπους όλου του κόσμου… Είναι η μέρα που μας θυμίζει ότι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο στην ζωή, εκτός από την αγάπη, την φιλία και την συναδέλφωση μεταξύ όλων των προσκόπων για ένα καλύτερο κόσμο…». Τα μηνύματα των παιδιών έγιναν δεκτά με το ζεστό χειροκρότημα των παρευρισκομένων μεταξύ των οποίων και παλαιοί πρόσκοποι του 5ου Συστήματος.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυναν ο αντιπεριφερειαρχής κ.Ζ.Γρηγορίου, η αντιδήμαρχος Λαρισαίων κ.Ελένη Ξυνοπούλου και από πλευράς προσκόπων οι έφοροι, Γιώργος Ζορτός Αρχηγός του 5ου, Παναγιώτης Κορδάς Περιφερειακός Έφορος Νομού Λάρισας και Θωμάς Παπασίκας Έφορος Περιοχής Θεσσαλίας, ενώ παρέστησαν, ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρ.Κέλλας και η εκδότης διευθυντής της «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» κ.Δανάη Δημητρακοπούλου.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ:

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Αριστοι