13 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΔΕΣΠΟΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ


Τα λυκόπουλα της 5ης Αγέλης Λυκοπούλων Λάρισας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τα μέλη του φιλοζωικου συλλόγου ΑΔΕΣΠΟΤΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ .
Στα πλαίσια ενός εκπαιδευτικού προγράμματος για τα δικαιώματα των ζώων σε παιδιά εθελοντές του συλλόγου παρευρέθησαν στη συγκέντρωση των λυκοπουλων προκειμένου να δείξουν στα παιδιά πώς να συμπεριφέρονται στα ζώα.
Η ενημέρωση άρχισε με αναφορά στην κακοποίηση που υφίστανται τα ζώα σ ένα τσίρκο για την εκπαίδευση και τη διαβίωσης τους εκεί, ποιες είναι οι ενέργειες που δείχνουν ότι ένα ζώο κακοποιείται και ότι σε αυτή την περίπτωση θα βρεθούν σε τέτοιο περιστατικό θα πρέπει να καλέσουν ένα φιλοζωικό σωματείο για να προστατέψουν το ζώο.
Έμαθαν πως πλησιάζουμε ένα αδέσποτο ζώο χωρίς να το τρομάξουμε και να είμαστε κ εμείς ασφαλείς αλλά ποιες είναι οι υποχρεώσεις ενός ιδιοκτήτη ζώου. οι ειδικοί επισημαίνουν πως τα οφέλη στον άνθρωπο από την παρουσία κατοικίδιων στη ζωή του αποτελούν μια σημαντική πηγή κοινωνικής και συναισθηματικής υποστήριξης.πρέπει λοιπόν να θυμόμαστε όλοι πως τα ζώα δεν είναι παιχνίδι και πρέπει να αναλαμβάνουμε υπεύθυνα την απόκτηση τους
Και δεν τα εγκαταλείπουμε όταν δεν μπορούμε να τα φροντίσουμε πια
Στο τέλος της συνάντησης τα λυκόπουλα είχαν τη χαρά να χαϊδέψουν μικρά ζωάκια που φιλοξενούν οι Αδέσποτοι Εθελοντές και τα παιδιά έδειξαν να απολαμβάνουν το άγγιγμα των ζώων ακόμη και τα πιο διστακτικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια: