11 Δεκεμβρίου 2013

Το δέντρο της αγάπης για τα παιδιά της πόλης μας

Ένα  δέντρο από γάλα  έφτιαξαν τα λυκόπουλα και οι πρόσκοποι του 5ου συστήματος Προσκόπων Λάρισας στη χριστουγεννιάτικη αυλή στο Μύλο του Παπά Η ανταπόκριση των Λαρισαίων σε αυτό, το κάλεσμα ήταν θερμή. Οι πρόσκοποι λοιπόν έστησαν ένα δέντρο Αγάπης  για τα παιδιά της πόλης μας που στερούνται σήμερα  ακόμη και τη  βασική παιδική τροφή όπως το γάλα . Ήταν μια προσπάθεια  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού  που γιορτάζεται στις 11 Δεκέμβρη  και θυμίζει σε όλους πως τα παιδιά έχουν δικαιώματα που πρέπει να γίνονται σεβαστά από τους μεγάλους. Δικαίωμα στην επιβίωση, την υγεία και την εκπαίδευση μέσω της παροχής των στοιχειωδών αγαθών και υπηρεσιών,  στην αναγνώριση της ανάγκης να δημιουργήσουμε ένα προστατευτικό περιβάλλον για να θωρακίσουμε τα παιδιά απέναντι στην εκμετάλλευση, την κακοποίηση και τη βία.
Παρόλα αυτά, τα δικαιώματα πάνω από ενός δισεκατομμυρίου παιδιών παραβιάζονται επειδή στερούνται μία ή περισσότερες από τις βασικές υπηρεσίες που απαιτούνται για να επιβιώσουν, να μεγαλώσουν κα να αναπτυχθούν.  Ο κίνδυνος αυτός μπορεί να εξαλειφθεί μόνο εάν ο κόσμος επιδείξει τη θέληση να θέσει τα δικαιώματα όλων των παιδιών σε ισχύ.
Ας γίνει αυτή η 11 Δεκεμβρίου μέρα έναρξης μιας μάχης που όλοι μπορούμε να δώσουμε και να κερδίσουμε! Γιατί όλοι θέλουμε να κοιτάμε στα μάτια τα παιδιά και να καθρεπτίζεται μέσα τους η ψυχή μας.

Η ψυχή που θα έχουμε προσφέρει για να μπορούν όλα τα παιδικά μάτια να χαμογελούν!
Τα παιδιά δικαιούνται να ζουν σε ένα ειρηνικό, ασφαλές και υγιές περιβάλλον για να βιώσουν με αξιοπρέπεια τα παιδικά τους χρόνια. Ένα περιβάλλον στο οποίο δεν θα λείπει το νερό, καθαρός αέρας για να αναπνέουν. Ας φροντίσουμε όλοι μας να κάνουμε αυτό το πολύτιμο δώρο στα παιδιά μας. Ας τους χαρίσουμε τα όμορφα πράσινα δάση μας, τις κρυστάλλινες πηγές, τις λαμπερές θάλασσες, τον καθαρό αέρα. Δώρα τόσο πολύτιμα και τόσο μοναδικά όπως τα ίδια τα παιδιά.
Οι πρόσκοποι του 5ου συστήματος προσκόπων Λάρισας προσπάθησαν με τη βοήθεια όλων να στηρίξουν ένα βασικό δικαίωμα των παιδιών όπως είναι το δικαίωμα στη τροφή.

Τα κατάφεραν να στήσουν ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα το χαρούν τα παιδιά της πόλης μας που περνούν δύσκολα με τις οικογένειες τους. 
  


 

 

 







Δεν υπάρχουν σχόλια: