9 Οκτωβρίου 2014

Γιατί να κάνεις το παιδί σου Πρόσκοπο (ή Προσκοπίνα)

Κάπου στα 11, οι γονείς μου αποφάσισαν να με στείλουν στους Προσκόπους. Ίσως γιατί ήμουν μοναχοπαίδι (και σαφώς κακό/καλομαθημένο), ίσως γιατί ήμουν και λίγο αντάρτης, δεν ξέρω ακριβώς, αλλά για κάποιους λόγους που έκριναν με πήγαν το 1992 στο 4ο Σύστημα Προσκόπων Περισσού.
Από τότε μέχρι σήμερα – που προς ενημέρωσή σας είμαι ακόμα είμαι ενεργός Πρόσκοπος – δεν έχω μετανιώσει ούτε για μία στιγμή που ανελλιπώς κάθε σαββατοκύριακο φοράω το μπλε μου μαντίλι, που φοράω αυτό το κοντό παντελόνι και που πάντα, μα πάντα (ακόμα και σήμερα) κρυώνω στις εκδρομές αλλά δεν αλλάζω με τίποτα το τραγούδι και τα γέλια με τους φίλους γύρω από τη φωτιά.

Για να λέμε και την αλήθεια είμαι περήφανος που είμαι Πρόσκοπος και ευχαριστώ τους γονείς μου, που με έγραψαν τότε, όποιοι και να ήταν οι λόγοι. Οι φίλοι, που τόσα και τόσα έχουν ακούσει στα χρόνια που με ξέρουν, τώρα που έκαναν παιδιά και είναι πάνω-κάτω 7 ετών, με ρωτάνε εάν είναι καλό να στείλουν το παιδί τους στους Προσκόπους. Η απάντηση έρχεται από μόνη της, αβίαστα! ΝΑΙ να το στείλουν. Στη χειρότερη εάν δεν του αρέσει, θα σταματήσει! Τουλάχιστον,θα το έχει δοκιμάσει.

Διαβάστε την συνέχεια...
Γιατί να κάνεις το παιδί σου Πρόσκοπο (ή Προσκοπίνα) - dadsrules.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: