25 Φεβρουαρίου 2015

Η Κοινότητα Ανιχνευτών στο θεσσαλικό Θέατρο..

Την παράσταση του Θεσσαλικού Θεάτρου «Συγχαρητήρια! Προσλαμβάνεσθε!» παρακολούθησε η 5η Κοινότητα Ανιχνευτών Λάρισας και η ΕΚΣ του συστήματος. Οι ανιχνευτές της , με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σεβασμό έχουν ερευνήσει και ασχοληθεί με την ιστορία ,την πορεία και την προσφορά του Θεσσαλικού Θεάτρου και των ανθρώπων του . 
Έτσι επέλεξαν να παρακολουθήσουν το σύγχρονο έργο του Αντώνη Τσιπιανίτη που ανεβάζει φέτος σε σκηνοθεσία του Κώστα Τσιάνου, το «Συγχαρητήρια! Προσλαμβάνεσθε!», είναι μια μαύρη κωμωδία με σκηνές που διαδέχονται η μία την άλλη με γρήγορους ρυθμούς και συνοδεύονται με μουσικές γέφυρες όλων των ειδών, αλλά κυρίως ροκ. Οι ανιχνευτές της 5ης κοινότητας ενθουσιασμένοι από την παράσταση και τους συντελεστές της , επισήμαναν το γεγονός πως ο συγγραφέας με πολύ χιούμορ και έξυπνες ατάκες περιγράφει τι συμβαίνει στην ελληνική αγορά εργασίας εν μεσω κρίσης. Είναι ένα Ελληνικό έργο που μιλά για την εργασιακή απορρύθμιση και την κοινωνική αποξένωση στην οποία οδηγούνται καθημερινά όλο και περισσότεροι Έλληνες.
΄Αλλωστε μέσα στα 40 χρόνια λειτουργίας του το θεσσαλικό απέδειξε ότι διαθέτει όραμα μια αντίληψη για την τέχνη του θεάτρου ως θεσμού κοινωνικού και πολιτιστικού και κατάφερε να γίνει ένα θέατρο της επαρχίας με αξιώσεις ανεβάζοντας παραστάσεις που σημάδεψαν το νέο ελληνικό θέατρο !!



Δεν υπάρχουν σχόλια: