2 Μαΐου 2012

ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚ. ΗΜΕΡΑ ΧΟΡΟΥ ΤΑ ΛΥΚΟΠΟΥΛΑ ΤΗΣ 5ης ΑΓΕΛΗΣ


Γνωριμία με την μαγεία της τέχνης του χορού είχαν τα λυκόπουλα της 5ης Αγέλης Λάρισας συμμετέχοντας στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού, που γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο από το 1982 και συμπληρώνει εφέτος την 30η της επέτειο στις 29 Απριλίου, ημερομηνία γέννησης του Jean-Georges Noverre , δημιουργού του σύγχρονου μπαλέτου.
Ο θεσμός καθιερώθηκε από την Επιτροπή Χορού του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου - UNESCO και στόχο έχει να τιμηθεί η Τέχνη του Χορού, να γιορταστεί η παγκοσμιότητά του και να ενωθεί ο κόσμος του Χορού πέρα από πολιτικά, πολιτιστικά και εθνικά όρια, γύρω από μια Τέχνη που χαρακτηρίζεται από την οικουμενικότητά της.
Κάθε χρόνο, μια σημαντική και αναγνωρισμένη προσωπικότητα από τη διεθνή σκηνή του Χορού συντάσσει ένα «Διεθνές Μήνυμα» που μεταφράζεται σε 20 γλώσσες και διαδίδεται σε όλο τον κόσμο. Φέτος, «συντάκτης» αυτού του μηνύματος ορίστηκε ο  χορογράφος Sidi Larbi Cherkaoui. Το μήνυμα του είχε τίτλο: "Ας γιορτάσουμε την αέναη χορογραφία της ζωής . Χορέψτε! Για να βρείτε την ειλικρίνεια, για να τη μεταδίδεται, να την αντανακλάτε και να τη γιορτάζετε ".

Με τη συμπαράσταση της κ. Δήμητρας Κίσσα και  βοήθεια της δασκάλας χορού Σύλβιας Κεχαγιά τα λυκόπουλα χόρεψαν διάφορα είδη χορού και ολοκλήρωσαν μια μικρή χορογραφία δίνοντας τους την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τρόπο δουλειάς ενός χορευτή.
Η χορεύτρια  κ. Δήμητρα Κίσσα τους εξήγησε πως ο χορός δεν αναγνωρίζει σύνορα και είναι μία από τις πιο ειλικρινείς μορφές έκφρασης. Με το να κινούμαστε σαν τους άλλους, μαζί με άλλους  νιώθουμε καλύτερα τα συναισθήματά τους, διαισθανόμαστε τις σκέψεις τους .Τότε ίσως, μπορούμε να τους γνωρίσουμε και να τους καταλάβουμε ειλικρινά. Η παράσταση χορού είναι μια γιορτή, ένας τρόπος για να δώσουμε χώρο και χρόνο στον άλλον. Η ομορφιά σε μια παράσταση είναι κυρίως μια σύγκλιση των ανθρώπων, και μοιράζονται όλοι την ίδια στιγμή, είναι μια εξαιρετικά κοινωνική εμπειρία.
Τα λυκόπουλα της 5ης Αγέλης ενθουσιασμένα από την εμπειρία  ανανέωσαν το ραντεβού τους με την “ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ”.

Δείτε αποσπάσματα από την εκμάθηση της χορογραφίας του τραγουδιού "Ai se eu te pego" με την δασκάλα χορού Σύλβια Κεχαγιά:

Δεν υπάρχουν σχόλια: