26 Μαΐου 2012

"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ" ΣΤΗ ΜΑΜΑ ΑΠ' ΤΗΝ 5η ΑΓΕΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ


H 5η Αγέλη Λυκοπούλων Λάρισας τίμησε τη μητέρα, το πιο φωτεινό πρόσωπο της ζωής μας διοργανώνοντας μια γιορτή φόρο τιμής σε κείνη που μας έφερε στη ζωή, που μας έδωσε πνοή και αποτελεί το κέντρο του δικού μας κόσμου, αλλά και εμείς του δικού της.


Τα λυκόπουλα λοιπόν της 5ης Αγέλης  έμαθαν με τη ζωή τους στην αγέλη πως η αναγνώριση αυτών που αγαπάμε δεν είναι τόσο "ακριβή και δύσκολη υπόθεση" και πως μερικές φορές η πιο απλή χειρονομία μπορεί να έχει μεγαλύτερη αξία από ένα ακριβό δώρο και έδρασαν ανάλογα.

Έφτιαξαν με κέφι  και αγάπη ένα λουλούδι με ανακυκλώσιμα υλικά, έγραψαν μια  ευχή και μαζί με ένα τρυφερό χαμόγελο , ένα γλυκό φιλί και ένα απλό ευχαριστώ το προσέφεραν στις μητέρες τους.

Αναφορά ωστόσο έγινε και στις μητέρες αθέατες ηρωίδες που σε όλα τα μέρη της γης αγωνίζονται καθημερινά να μεγαλώσουν τα παιδιά τους αντιμετωπίζοντας όλες τις δυσκολίες.

Η γιορτούλα έκλεισε με την ανάγνωση μιας σκέψης από ένα λυκόπουλο "μάνα μια μικρή λέξη που κρύβει μέσα της τόση δύναμη ψυχής και σώματος μα και  η ελπίδα για ένα καλύτερο κόσμο, για μια κοινωνία πιο ανθρώπινη".


Σε αυτή την όμορφη ατμόσφαιρα για άλλη μια φορά η 5η Αγέλη τίμησε και εξέφρασε την ευαισθησία και τις αξίες που πρέπει να γνωρίζουν τα παιδιά περισσότερο σήμερα παρά ποτέ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: